Dat Ene Woord      Agenda      Dichters      Publiek      Dossiers      Organisatie      

 

Dichters

Dicht jij en wil je je gedichten graag voordragen voor een geïnteresseerd publiek?

Vanaf nu kan dat eens in de twee maanden tijdens Dichters op Donderdag.

Het is onze bedoeling er telkens een interessante, levendige en spraakmakende avond van te maken. Wat de dichters en de bezoekers delen, is de liefde voor het woord, voor de taal en de wil die liefde met anderen te delen. Ontmoeten en groeten behoort dan ook tot een belangrijke doelstelling van de avond.

Wanneer je één of meerdere gedichten wilt voordragen op donderdag 11 mei in Museumhavencafé 't IJsselhuis laat dat dan uiterlijk dinsdag 9 mei weten. Je kunt nieuw werk voordragen of juist dat juweeltje dat al 20 jaar op de planken ligt te wachten op het juiste moment.

Het thema van Dichters op Donderdag van 11 mei is: De Vere(e)niging. Zoals we bij elkaar zijn. Of zoals Groucho Marx ertegenaan keek. Of Hand in Hand. Of als antwoord op alle bedreigingen en uitdagingen van onze maatschappij. Verenigingen kennen leden - sluiten mensen in hun armen - en dus ook niet-leden - sluiten mensen buiten - en soms zijn introducees welkom... Aan de dichter de taak er poëzie van te maken.

Zoals bekend: dichten over het thema is niet een verplichting. Elke dichter krijgt de gelegenheid maximaal drie gedichten voor te dragen uit eigen werk. Wanneer je één of meerdere gedichten wilt voordragen op donderdag 11 mei, laat dat dan uiterlijk dinsdag 9 mei weten. Geef je op via marcel@datenewoord.nl. Je hoeft je gedicht(en) niet vooraf toe te sturen.


 

 


 contact datenewoord

 partners

 nieuwsbrief 
  2018 Dat Ene Woord